Kovové útvary
    Kovové útvary
    Kovové útvary
    Kovové útvary
    Kovové útvary
    Kovové útvary
    • Doporučené

    Kovové útvary

    JZP0097_L008
    Dostupnost: Na dotaz
    2 195 Kč

     

    Produkty skladem doručíme do 3 dnů

     

    Možný osobní odběr na pobočce

     

    Dárek k nákupu nad 2000 Kč

     

    Pomůcka obsahuje: 2 sady modrých tvarů s úchytem a s rámy: kruh, elipsa, čtverec, obdélník, trojúhelník, lichoběžník, pětiúhelník, trojúhelník se zakřivenými stranami, vajíčko a čtyřlístek. Celkem 10 kovových tvarů.

    Dále potřebujeme: papíry nařezané na rozměr 14 x 14 cm, kvalitní pastelky, případně obyčejná tužka, tác pro přenesení vybraného materiálu na stolek.

     

    Tato pomůcka je určená dětem od 4 let. Hlavním cílem je, aby se dítě naučilo správně držet a používat tužku. Pomůcka dítě připravuje na psaní, také rozvíjí jeho fantazii. Kovové tvary hravě nahradí hromadu „písanek“ pro předškolní děti. Pokud se jim tato pomůcka předvede včas, děti si ji oblíbí a nemůžou se nasytit nekonečným množstvím variant a jejich ruka je dostatečně připravená na psaní.

     

    Postup

    Přizvěte dítě k pomůcce: „Chceš se naučit obkreslovat a vybarvovat tvary?“ Zeptáme se dítěte, který tvar se mu líbí. Dítě si tvar i jeho rám položí na tác. Pak si vybere dvě pastelky (různé barvy) a na tác ještě položí papír.

    Rámeček položíme na papír tak, že nikde nebude přesahovat. Pečlivě zkontrolujeme tak, aby si dítě mohlo všimnout, že to kontrolujeme. 

    Uchopíme pomalu pastelku, tak aby dítě vidělo správný úchop. První pastelkou obkreslíme tvar v rámečku, rámeček přidržujeme levou rukou (u leváka pravou). Obkreslujeme ve směru, v jakém píšeme psací a, o. Rám položíme zpět na tác.

    Vezmeme kovový tvar a přiložíme je na papír přesně na obkreslený tvar z rámečku.  Vezmeme druhou pastelku a obkreslíme tvar. Tvar si druhou rukou přidržujeme. Vybarvování provádíme tak, že kreslíme čáry těsně vedle sebe. Snažíme se kreslit jedním tahem. Dáváme pozor, aby bylo vidět, že začínáme u okraje tvaru. Namalujeme malý kousek a zeptáme se dítěte, zda teď bude pokračovat.

    Poznámka

    Jediné, na co se soustředíme je to, aby dítě dělalo jednu čáru vedle druhé, aby nečmáralo. Také sledujeme správné držení tužky. Některé děti dělají opravdu dlouhé čáry, některé naopak dělají krátké čárky uprostřed papíru. Pokud je dítě zabráno / ponořeno do své práce, nebudeme ho rušit. Ale při následující ukázce (např. druhý den), dříve, než se dítě do práce ponoří, můžeme k dítěti přijít, a ukázat mu, jak to děláme my.

     

    Kontrola správnosti

    Správný úchop tužky – kontroluje rodič / učitel

    Specifická slovní zásoba

    kruh, elipsa, čtverec, obdélník, trojúhelník, lichoběžník, pětiúhelník, trojúhelník se zakřivenými stranami, vajíčko, čtyřlístek

     

    Další aktivity

    -Otočíme tvar o 90° nebo o 180° a obkreslíme stejnou pastelkou. Děti mohou vzniklý vzor vybarvit, jak chtějí – mohou každý díl vybarvit jinou barvou. Děti se mj. tímto způsobem učí, co to je symetrie. Můžeme děti na tuto skutečnost upozornit. Pokud podle nějaké osy přeložíme obrázek, budou na obou polovinách stejné vzory.

    -Vytváření vzorů za pomoci více tvarů – kombinace.

    -Použití barevných papírů – například na černý papír obkreslujeme bílou pastelkou.

    -Můžeme děti upozornit na to, že různé vzory se objevují na oblečení (např. na svetrech). Můžeme s dětmi hledat různé vzory v časopisech o bydlení, v knihách o architektuře, kulturách a památkách apod. Hledat vzory v přírodě – šupiny ryby, kukuřičný klas apod.

    -Vezmeme papír o stejné výšce jako je rámeček, ale širší. Položíme na něj rámeček jednoho z tvarů a ten pak v pravidelných intervalech (posouváním) obkreslujeme na papír. Následně můžeme vytvářet opakující se vzorky tvořené za pomocí více tvarů.

    Štítky
    Doporučené
    Věk
    3 - 4 roky
    4 - 5 let
    5 - 6 let
    Materiál
    Kov
    JZP0097_L008
    Komentáře (0)
    Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

    🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

    Produkt přidán do seznamu přání