4 veselé hry od Lucie Ernestové

    4 veselé hry od Lucie Ernestové

    LCE4VESHR
    Dostupnost: Na dotaz
    260 Kč

     

    Produkty skladem doručíme do 3 dnů

     

    Možný osobní odběr na pobočce

     

    Dárek k nákupu nad 2000 Kč

     

    4 stolní hry s kostkou a figurkami v knižním leporelu

    Už je to déle co vznikly tyhle hry a k mému nadšení se úspěšně šíří mezi českými maminami.

    První hra byla mašinková a vznikla jako vánoční dárek pro naše syny a Davida a Lukáše, kteří tehdy byli nadšení do vlaků. Pár jsme jich rozdali kámošům, u kterých se staly hitem dovolených. No a pak to šlo ráz na ráz…

    Hra je jednofugurková  na principu staroindické hry Lila nebo staročeské Kočičky. Jsou tu přenášecí políčka dopředu a dozadu vždy s nějakou pointou.

    Pravidla pirátské hry mi pomohl vymyslet kamarádův synek. Povinnost zastavovat se na ostrovech při cestě za pokladem a souboje s piráty jsou zábavným zpestřením hry. To co se děje při hře dává inspirativní prostor pro vzájemné špičkování a vytváření minipříběhů u hry.

    Čarodějnická hra je podobná a přesto jiná, můžete skončit ve smradlavém jezírku, smrkat žížaly, chrochtat jako prase, prdnout si a poskočit vpřed, proletět se na drakovi (ovšem zpět)…zrušit kouzlo můžete pouze po snědení očí kytky kouzlivky, při kterém se musíte náležitě zašklebit;o. Většinu těchto zápletek vymýšlely naše děti, přičemž si řádně namohly bránici:)))… já bych si přece takové hovadiny nedovolila vymyslet:)

    Chytrá opice vznikla na základě naší oblíbené hry v autě, kdy jsme si lámali hlavu vyjmenováváním dopravní prostředků, kytek, domácích zvířat apod. Hodíš a skočíš na políčko s danou kategorií, pak vyjmenuješ tolik věcí kolik si hodil. Jak jednoduché a děti to baví… zvláště holčičky. Do kategorií jsem vpašovala pár vyzvědačských otázek typu: co rád děláš, co rád jíš, tvoje přání…

    Obecně se hry snažím dělat nezákeřné. Při vyhazování  v člobrdu u nás obyčejně končila hra a figurky letěly ze stolu rukou našeho Lukáše, a co teprve když ho vyhodil brácha…

    Všechny hry jsou jednofigurkové, akorát rychlé a můžou je hrát děti už od 3 let.

    Tyhle hry jdou hrát i pozpátku, což přináší opravdu zábavný rozměr. Pravidla pro cestu zpět si vymýšlejte sami. My u pirátů třeba honíme toho, kdo získal poklad a snažíme se v souboji jeho poklad získat.

    Štvou mě ceny stolních her a velké krabice plné ničeho, které nám po navrstvení padají ze skříně… Dlouhé složité návody, kterým nerozumím a když je ztratíme jsme v háji… Vymyslela jsem proto knižní leporelovitou konstrukci, která je skladná a výborně se hodí na cesty. Všechna pravidla jsou intuitivní a vepsaná přímo do plánu nebo vedle. U hřbetu je zavěšený látkový pytlíček s dřevěnými figurkami a kostkou. Leporelo se poskládá tak jak zrovna potřebujete.

    Leporelo je kašírované na kartonu 2mm a při rozložení má velikost 98×34 cm.

    Doporučuji vyrobit si osobní figurky z FIMA:)

    Věk
    3 - 4 roky
    4 - 5 let
    5 - 6 let
    Materiál
    Papír
    LCE4VESHR
    Komentáře (1)
    Známka
    Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

    🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

    Produkt přidán do seznamu přání