RECENZE - Magnetická kniha - Legrační obličeje

Studené deštivé odpoledne, návštěva s dvěma malými loupežníky a místo rozlehlé zahrady a nepřeberného množství aktivit máme nyní k dispozici pouze dětský pokojíček. Co zaujme čtyři kluky ve věku mezi 2 a 6 lety, aby při tom zůstal pokojíček stále celý, neřešily se dětské úrazy a nebyl prostor na hádky a bojové aktivity? Autodráhy, mašinky, Lego, či Člověče nezlob se je již z minulé návštěvy ohrané a co je pro někoho super, pro jiného může být nuda. Zkrátka, zabavit čtyři veselé kluky s vlastním názorem a paličatou povahou, a co chvíli neposedí, je mnohdy oříšek. 

Nedávno jsem klukům pořídila moc hezkou vzdělávací hru od francouzské značky Janod, s cílem využívat ji především v autě při cestách na výlety a dovolené. Magnetická hra - Legrační obličeje je určena pro děti zhruba od 3 let, ale při zkušebním víkendovém výletování skvěle posloužila i šestiletému školákovi Matymu. Originální magnetická hra, jejímž cílem je skládání legračních obličejů, se líbilo i čtyřletému Kubíkovi, který moc rád vymýšlel své vlastní kašpárky, střídal mračivé i usměvavé výrazy, přidával kloboučky i brýle a sestavoval tak neotřelé kombinace dle své vlastní fantazie.

Tato hra mne zaujala nejen díky svému praktickému balení, díky němuž mohou kluci ihned uklidit 70 magnetků do magnetické krabičky a kamkoliv si ji vzít, ale samotnou hrou Maty a Kuba podporují svou kreativitu ve vymýšlení nejrůznějších vtipných obličejů, trénují anglickou slovní zásobu barev, které aktuálně procvičují ve škole i ve školce, motoriku nebo koncentraci při sestavování dle přiložených předloh, a v neposlední řadě spolupracují a učí se trpělivosti, když je na řadě zrovna druhý z bratrů.

RECENZE - Magnetická kniha - Legrační obličeje

Tuto hru jsem dala k dispozici i naší návštěvě a byla jsem zvědavá, jak si s ní poradí zejména dvouletý Honzík. Možná je to tím, že má doma o dva roky staršího sourozence, možná je pouze více šikovný, ale s Magnetickou hrou - Legrační obličeje si hrál s nadšením a nepředstíraným zájmem. Vytvářel různorodé tváře, obměňoval výrazy a díky pokládání magnetků skvěle procvičoval svou jemnou motoriku. 

Jenže pak nastalo to, co se samozřejmě dalo čekat. Schylovalo se k hádce o to, kdo vlastně bude u hry nejblíž a kdo bude moci skládat. Se sourozeneckými přemi máme s kamarádkou obě bohaté zkušenosti, takže jsme ihned vymyslely nadstavbu této skvělé hry, kdy se kluci u vytváření obličejů střídali a zbylí tři vždy museli daný výraz napodobit. Další variantou pak bylo nakreslení výrazů dle předlohy jednoho z chlapců a vymýšlení situací, při kterých se lidé zrovna takto mohou tvářit. Kluci povídali, trénovali mimiku, předháněli se v nápadech a úžasných výrazech a ani je nenapadlo se dohadovat. Zábava pokračovala, nikdo se nenudil, nestrkal, ani nebojoval a my, maminky, jsme jen tiše pozorovaly, jak jsou děti pohlcené touto moc hezkou kreativní hrou. 

Méně je někdy více. Než zásobit pokojíček nejrůznějšími typy hraček a aktivit, kdy jsou pak děti přehlcené a vlastně pořádně neví, co dělat, je lepší dát prostor jedné hlavní, na kterou lze pak napasovat více herních aktivit. Z vlastní zkušenosti vím, že pak děti nebudou roztěkané, nebudou se nudit a vymýšlet lumpárny.

Magnetická kniha - Legrační obličeje

Obsah balení:

70 magnetů

12 kartiček s předlohami

Výrobcem určený doporučený věk: 3+

Materiál: tvrdý karton

Rozměry: 19 x 4 x 26 cm

Hry a hračky francouzské značky Janod máme doma moc rádi. Jsou neotřelé, vyrobené ve velké kvalitě s originálním a líbivým designem, jsou nápadité a vzdělávací a to je u hraček vždy velké plus. Nejmladšímu členovi naší rodiny, malému pětiměsíčnímu Vojtíškovi, určitě časem pořídíme Magnetickou knihu - Zvířátka, která obsahuje méně magnetků a u které budeme společně poznávat zvířecí svět. Hry, kdy můžeme být všichni pohromadě, baví mě i moje kluky. Smějeme se spolu, hrajeme si a užíváme si čas, kdy nemyslíme na povinnosti a úkoly běžných dnů.

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420 776 499 527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
7 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
284 views

Vaříme s dětmi

Nepořádek nejen na kuchyňské lince, ale i v okruhu pěti metrů od ní... Přitom to jde úplně jinak, hravě, zábavně a s myšlenkou, že v tuto chvíli dítěti dopřáváme pracovat na své samostatnosti ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
272 views

Tipy na hračky pro miminka

Jakou hračku dopřát miminku v období do 6 měsíců? Podpořte jeho smysly a psychomotorický vývoj a vybírejte z doporučených pomůcek a hraček pro miminko již od narození ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
994 views

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání