Tipy na hračky pro děti od 1 roku

Rok se s rokem sešel a před vámi stojí roční děťátko s vlastním názorem, které již často zkouší samostatně chodit. Děťátko, které objevuje čím dál tím víc věcí najednou a zvládá již lépe aktivity spojené s jemnou motorikou. Máte před sebou děťátko, které po chvilce nenajdete tam, kde jste ho původně nechali, které poznává nové možnosti, a které posouvá své limity kupředu. Zkrátka a dobře, přichází čas, kdy se ani jeden z vás nezastavíte.

Povzbuďte děťátko v chůzi prostřednictvím pohybové pomůcky na tyči Tlač a roluj - klec, kterou bude tlačit před sebou a získá tak potřebnou stabilitu, nebo pomocí Tahacího bubeníka, který během pohybu tluče na buben. Smysly, jemnou motoriku, koordinaci oko-ruka a prostorové vnímání oproti tomu podpoříte díky Velké zatloukací věži. Co se hýbe, je zkrátka v kurzu, takže také Závodní dráha s cvakacím zvukem projíždějících aut je trefa do černého.

Nezapomínejte na trpělivost. Spolu s jemnou motorikou, koordinací oko-ruka a barevným vnímáním ji u dítka podpoříte ve hře s Dřevěnou skládací duhou, která nabízí velké množství aktivit, dále Stohovacími kroužky k navléknutí na dřevěný kolík, a nebo známou vkládačkou Třídění tvarů s možností bližšího seznámení se s geometrickými tvary. Využijte rovněž možnost pořídit Montessori pomůcku Kojenecká kasička, velmi oblíbenou vkládačku s pěti dřevěnými žetony a snadno otevíratelným šuplíkem.

Rozdíly ve velikostech, špetkový úchop i slovní zásobu (malý - velký) s citem procvičíte v Montessori pomůcce Válečky s úchyty, kterou pořídíte i ve zmenšené verzi, nebo v tradiční hračce Matrjoška soví rodina, která v sobě skrývá celkem 4 různě veliké figurky k aktivní hře. Vytahování a opětovné vkládání kolíčků umožní dítku Dřevěný autobus s barevnými kolíčky, vhodnými i na trénink rozpoznávání barev. U barev zůstanete rovněž díky nádherné Vkládačce tvary a zvuky, která disponuje přidanou hodnotou odlišných funkcí jednotlivých kostek.

Podpořte hudební cit batolete a mnohdy nemotorné taneční pohyby melodickými hračkami, či hrou na hudební nástroj. Skvělou pomůckou je zajisté Bubínek, nebo Obloukový xylofon, který dítko učí rozeznávat tóny. Ve vaší knihovničce nesmí chybět krásné zvukové leporelo Hudba & Já se zvukovými nahrávkami klasické hudby, vyvolávající, různé emoce Zhruba v polovině půldruhého roku života začínají batolata žít kreativně. Podpořte jejich tvorbu Kytičkovými voskovkami.

Nebo nakupujte edukativní sady hraček pro děti od 1 do 2 let rozdělené podle vývojových fází!

Toužíte vědět víc o vývojových fázích dítěte?

Lákají vás další tipy na smysluplné produkty i pro jiné věkové kategorie?

Stáhněte si zdarma náš nový e-book, ve kterém naleznete TOP tipy na hračky pro děti podle věku a unikátní slevu na celý nákup!

Tipy na hračky podle věku

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
661 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2776 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
704 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1645 views
Produkt přidán do seznamu přání