Tajuplné dětství - Marie Montessori

Tajuplné dětství - Marie Montessori

ISBN: 978-80-7387-382-0
Dostupnost: Na dotaz
135 Kč

 

Produkty skladem doručíme do 3 dnů

 

Možný osobní odběr na pobočce

 

Dárek k nákupu nad 2000 Kč

 

Dlouho očekávaná kniha od Marie Montessori...

Maria Montessoriová (1870–1952) byla významná italská lékařka, antropoložka a pedagožka. Jako první žena v Itálii byla promována doktorkou medicíny, poté začala pracovat jako asistentka na Univerzitní psychiatrické klinice v Římě, kde se zaměřila na výchovu mentálně postižených dětí. V roce 1907 otevřela první Dům dětí (Casa dei Bambini) určený pro chudé děti předškolního věku.

Při své práci si všímala, jak děti vstřebávají zcela přirozeně a nenuceně znalosti ze svého bezprostředního okolí. Na základě toho vypracovala zcela novou vzdělávací metodu, která pomocí speciálních učebních pomůcek a vytvořením vhodného prostředí podporuje přirozený zájem dítěte, pomáhá mu osvojit si správné pracovní návyky i vytvářet vlastní úsudek. Rodiče upozorňuje na závažnost jejich poslání a připomíná jim, že láskyplným a nerepresivním přístupem k dítěti mohou kladně ovlivnit život celé společnosti i budoucnosti lidstva. Její vzdělávací metody i dnes korespondují s nejnovějšími poznatky psychologie a pedagogiky.

Kniha Tajuplné dětství není ani zdaleka jen pouhým souhrnem metodických rad. Jde o hluboce osobní, filozofické dílo, průvodce dětstvím – obdobím, jež zásadním způsobem formuje každého z nás.

Materiál
Papír
ISBN: 978-80-7387-382-0
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání