Cestujeme s dětmi hravě
Letní prázdniny jsou v plném proudu a s nimi se kromě nezapomenutelných zážitků, ztřeštěných nápadů, venkovních her, osvěžujícího koupání a točené zmrzliny nabízí také různé možnosti výletů a cestování. Cestování za fantastickými prázdninami, na které budete s dětmi rádi vzpomínat, za prázdninami, které vašim dětem rozzáří očka a které se zapíšou do jejich srdcí.

Není vůbec nutné cestovat tisíce kilometrů daleko, nebo za prázdniny utratit veškeré vaše úspory. Dobrodružství mnohdy čeká už za brankou od zahrady, jen je třeba se rozhlédnout a vnímat svět kolem sebe, někdy být kreativní a jindy si pomoci třeba pomůckami, či hračkami pro tyto chvíle připravenými. 

Hry na cesty

Z vlastních zkušeností doporučujeme přibalit dětem do batůžku kromě svačiny také oblíbenou hračku, či společenskou hru, díky nimž se zabaví i v případě delších a někdy nudných prodlev v cestě za dobrodružstvím. Ať už cestujete autem, vlakem nebo letadlem, myslete na zadní vrátka, mějte program pro děti připraven a nedejte tak prostor nudě a zoufalému volání “Kdy už tam budeme?” .

Skvělými pomocníky na zdlouhavé jízdy všemi možnými dopravními prostředky jsou samolepky a samolepkové knížky, které baví malé i velké, nezaberou téměř žádné místo, jsou cenově přijatelné a netrpěliví cestovatelé si díky nim procvičí koncentraci, či jemnou motoriku. Vyzkoušejte třeba samolepkový sešit s motivem léta, který vás na prázdniny přímo navnadí. Kreativní chvilky vašich dětí bez asistence dospělého podpoří také oblíbená a velmi skladná kreslící tabulka z pevné lepenky, na kterou mohou děti kreslit třeba to, co je při cestě zaujme. Cestuje vás více? Přibalte si s sebou hry pro cestování přímo vyrobené. Doporučujeme například  Magnetickou hru - Na cestě a nebo zábavné Povídačky na cesty, díky nimž se zabavíte na dlouhé chvíle, budete se smát a třeba se jeden o druhém dozvíte něco nového.

Co zabalit dětem do kufříku?

Dovolená, ať už na chalupě, pod stanem a nebo u moře samozřejmě vlastní cestou pouze začíná. Ano, jakmile děti při jízdě, či letu zabavíme, máme napůl vyhráno a naše nervová vlákna jsou ušetřena. Ale chvíle nudy a bezcílného bloumání mohou nastat i v cílové destinaci.

Vybavte se na senzační prázdniny společenskými hrami, které jsou skladné a budou bavit nejen děti, ale i vás. Díky praktickému sáčku můžete do kufru přibalit krásné dřevěné Půlkulaté pexeso, které nabízí skvělé varianty pro zábavnou hru s dětmi již od tří let. Praktické balení, tentokrát díky kovové krabičce, představuje hra Výlov zvířátek, kde pomocí magnetických prutů budete lovit různá zvířátka. Pro milovníky karetních her doporučujeme pořídit krásnou hru Zvířátkové trio, která v sobě zahrnuje hned tři oblíbené hry - Pexeso, Kvarteto a Černého Petra a starší děti kolem pěti let určitě zaujme sada Cestovatelských her, ve kterých si vystačíte s figurkami, hrací kostkou a samozřejmě s herní náladou. 

Co dalšího přibalit malým dobrodruhům do jejich kufříku? O letních prázdninách se bude rozhodně hodit Nafukovací míč, který využijete jak na souši, tak i při vodních hrátkách. Při pobytu u moře určitě oceníte mini figurky mořských zvířátek ze série Good Luck Minis, které můžete využít například jako předlohu pro hledání v moři, či povídání si o tajuplném mořském světě. Pro chvíle klidu a samostatně strávenému času přibalte dětem filcovou knížku O perníkové chaloupce. Nejen že se u ní skvěle zabaví, ale zároveň můžete večery v posteli trávit vyprávěním této nádherné pohádky. 

Že vás už nenapadá, co všechno malým cestovatelům přibalit? Co všechno budou na cestách potřebovat, co využijí a co ne? Pro tyto případy se skvěle hodí již připravený Kufřík malého cestovatele, v němž naleznete všechny nezbytné pomůcky pro děti zhruba od šesti let.

A co na dobrodružné výlety?

Máte o prázdninách v plánu vydat se s dětmi na dobrodružné výlety po vašem okolí? Přibalte malým cestovatelům do batůžku kompas, díky kterému se naučí orientovat i bez signálu a navigace, nebo třeba praktický dalekohled s pětinásobným zvětšením cílového objektu. Každý správný dobrodruh má u sebe zavírací nožík pro případ nenadálé situace a samozřejmě fotoaparát pro dokumentaci celého výletu. S oblíbeným fotoaparátem značky PlanToys si poradí děti již od 18 měsíců.

Díky dokonalé přípravě a organizaci vašeho i dětského kufříku bude cestování za neopakovatelnými prázdninami zase o kousek příjemnější. Uvidíte, že zakomponování některé z her, či zábavných aktivit mezi zdravé svačiny a nezbytné pamlsky vaše děti určitě ocení a vy budete za hrdinu prázdninové cesty.

Ať už se s dětmi vydáte na jednodenní výlet, na chalupu a nebo za hranice našeho státu, užijte si prázdniny s úsměvem na rtech a ve zdraví se opět vraťte zpět do vašich domovů.

Pokud stále tápete a nevíte, kam s dětmi vyrazit, máme pro vás e-book 103 tipů na výlety s dětmi po Česku.

Zaujali vás naše produkty a potřebujete vědět více informací? Neváhejte se na nás obrátit na tel. +420 776 499 527 nebo na emailu info@montessorihracky.cz. Jsme tu pro vás!

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
27 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
59 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
193 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
440 views

🌍 Oslavte s námi DEN ZEMĚ a nakupujte ekologické hračky PlanToys se slevou - 20 %.💙 Akce platí pouze do konce dubna!

Produkt přidán do seznamu přání