Dřevěné hračky do vody
Děti a voda. Kombinace, která značí spoustu zábavy, smíchu, nápadů, jekotu, nezapomenutelných chvil, ale také cákance v očích, nechtěně vypitou vodu, potopu v koupelně, či zlitou polovinu zahrady. Děti vodu milují, ať už doma ve vaně, v zahradním bazénu, rybníce, či moři a strávily by v ní hodiny i přes modré rty a varhánky na prstech. 

Naši kluci nejsou výjimkou a jakmile mají možnost a počasí dovolí, tráví letní dny ve vodě. Do velkého bazénu pořizujeme jen to nejnutnější náčiní v podobě plovacích pomůcek, avšak v brouzdališti a ve vaně nesmí našemu čtyřletému Kubíkovi a šestiletému Matymu hračky chybět. Není tedy dne, kdy by s hračkami do vody nevymysleli nové aktivity, ať už jde o závody loděk, nevídané pokusy, polévání, či cákání, a nebo záchranné mise figurek a zvířátek. Voda a bazén kluky zkrátka baví a také já si jejich radost, i přes následný úklid a sušení všeho kolem, užívám.

Protékací mističky

Většina našich hraček, určených pro vodní radovánky, je vyrobená z plastu, a proto mě nyní zaujala možnost vyzkoušet a pořídit udržitelnou alternativu značky PlanToys v podobě dřevěných protékacích mističek. Původně jsem chtěla tyto mističky šetřit pro nejmladšího brášku, dvouměsíčního Vojtíška, jelikož se mi kluci zdáli velcí na hračku určenou pro děti od 12 měsíců, ale nakonec jsem podlehla nátlaku a povolila zkoušku při jednom večerním koupání. Kluci byli nadšení a mističky už zpět do krabice neputovaly.

Dřevěné hračky do vody

Tři barevné, různě velké dřevěné mističky s otvory na protékání vody nás baví nejen díky nádhernému a opravdu bytelnému zpracování, ale také díky krásným sytým barvám a hned několika způsobům využití. Batolátka díky nim mají možnost úchopem, vkládáním a rozkládáním krásně trénovat jemnou motoriku, učit se barvy a nebo procvičovat velikosti a slovní zásobu jako malý - velký, menší - větší. Opravdu se těším, až všechny výhody nejmladší Vojtíšek za pár měsíců sám prozkoumá. O tom, že protékací mističky nápor her starších brášků vydrží, nemám pochyb, jelikož s kvalitními hračkami PlanToys mám jen ty nejlepší zkušenosti. A opravdu super je, že výrobce používá k výrobě hraček pouze netoxická barviva na vodní bázi. Maty s Kubíkem hru s mističkami pojali po svém. Chytali vodu z mističek do kelímků, závodili, kdo mističku dřív naplní kalíškem vytvořeným z dlaně, nebo zkoumali, jak silné a rychlé jednotlivé proudy jsou. 

Plachetnice s ledním medvědem

Také druhá hračka, původně určená pro nejmladšího z našeho trojlístku, plachetnice s ledním medvědem, musela projít zkouškou a testem výdrže. Dřevěná plachetnice, opět značky PlanToys krásně pluje i s veselým medvídkem po hladině a nabízí tak dětem hned několik způsobů hry dle jejich vlastní fantazie. Také tato hračka do vody je vhodná pro děti od 1 roku, ale i tentokrát jí naši starší kluci našli využití. Zapojili loďku k dalším závodním lodím, chvílemi ji využívali pro nalévání vody a jindy zase vymýšleli příběhy, do kterých zapojili i ledního medvěda. Jediná vada byla, že je loď pouze jedna, a tak jsme se bohužel nevyhnuli hádce, kdo bude kterou část lodi využívat.

Dřevěné hračky do vody

Na klukách bylo znát, že si hry s pro ně do vody nezvyklým materiálem moc užívají. Chvílemi jsem z Matyho a Kubíka cítila respekt vůči samotným hračkám, což se s plastovými konkurenty téměř nestává a zároveň bylo znát, že se jim toto zpracování opravdu líbí. Za mě tedy velká spokojenost a jejich nadšení také sdílím. Ani plachetnice, ani mističky ve vaně nelétaly vzduchem, kluky vlastně ani nenapadlo s nimi vymýšlet hlouposti, za což jsem opravdu vděčná, nikdo s nikým nebojoval a vyvstanul tak pouze prostor pro pestrou a ničím jiným nerušenou hru. Také péče o dřevěné hračky do vody značky PlanToys je jednoduchá, stačí rozebrat jednotlivé části a otřít suchým hadříkem. Nic víc. Za nás tuto moc krásnou alternativu doporučuji. Ráda postupně nahradím běžné plastové hračky do vody, které mají po čase tendenci blednout, zapáchat, či chytat plíseň, těmi dřevěnými a podpořím tak super ekologický nápad. 

Zaujaly vás Protékací mističky, nebo Plachetnice s ledním medvědem a potřebujete vědět více informací? Neváhejte se na nás obrátit na tel. +420 776 499 527 nebo na emailu info@montessorihracky.cz. Jsme tu pro vás!

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
34 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
68 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
199 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
440 views

🌍 Oslavte s námi DEN ZEMĚ a nakupujte ekologické hračky PlanToys se slevou - 20 %.💙 Akce platí pouze do konce dubna!

Produkt přidán do seznamu přání