Objevte svět pravých ekologických hraček PlanToys
Již před více než 40 lety vznikla na jihu Thajska firma, jež se rozhodla prorazit do světa díky svým vysoce kvalitním a především ekologickým hračkám. Tato vize se jí úspěšně vydařila a firma PlanToys patří v dnešní době mezi přední výrobce hraček, o jejichž úspěchu vypovídají desítky ocenění z celého světa.

Udržitelný svět

Hlavním cílem a myšlenkou thajské firmy PlanToys je vytvářet udržitelný svět, a to s pečlivým ohledem na životní prostředí, bezpečnost a rozvoj dětí. Na této cestě si tak firma PlanToys vytyčila tři základní pilíře podnikání - recyklování kaučukového dřeva (které již neprodukuje latexové mléko a tak by zůstalo dále nevyužito) a vysazování nových stromů, ISO 9001 (vysoká kvalita produktů) a 14001 (management životního prostředí):

  • udržitelný materiál
  • udržitelná výroba
  • udržitelná mysl

Využívání udržitelných přírodních zdrojů v souladu s vytvářením minimálního, až nulového odpadu v celém výrobním procesu je pro PlanToys prioritou.

  • Ve své produkci využívá dřevo z kaučukovníků, které již neprodukují latexové mléko.
  • Ve výrobě používá lepidla bez formaldehydů a barvy z přírodních pigmentů na vodní bázi.
  • Recyklovaný papír je samozřejmostí.
  • Za dřevo, vykoupené od farmářů vysazuje PlanToys nové stromy, v nynější době jich je již zhruba 50 tisíc.
  • Za využití solární energie a biomasy PlanToys maximálně šetří energii a nedochází tak k produkci odpadu.

Objevte svět pravých ekologických hraček PlanToys

V PlanToys se kromě samotné produkce hraček soustředí i na speciální ekologické a vzdělávací kampaně, díky nimž činí svět pro všechny lepším místem. V roce 2000 se firmě podařilo otevřít muzeum pro děti, v němž jsou k nahlédnutí hračky jak kovové, plastové, tak i dřevěné a děti si tak spolu s rodiči mohou přiblížit historii hraček z celého světa.

Projektů, jež mají PlanToys v režii je nepočítatelně. Od podpory maminek s postiženými dětmi, přes komunitní kluby a koordinaci kreativních workshopů, až po zaměstnávání osob se zdravotním postižením, sponzorování heren či dětských hřišť. Za to všechno si zaslouží velké uznání.

Hračky oblíbené všemi generacemi

Stylové a zároveň odolné a nadčasové hračky jsou oblíbené nejen u dětí, ale pro jejich kvalitní zpracování je mají v oblibě i rodiče.

Jak vnímá koncept značky PlanToys její ředitel mezinárodního obchodu Alain DeRauw, si můžete přečíst v článku Hračkami proti plýtvání.

Významnou a hojně poptávanou skupinu hraček tvoří ty pro nejmenší děti - od narození do 2 let. Dítka objevují svět, jsou zvídavá, poprvé pracují na rozvoji jemné motoriky a baví je pohyb a zvuky kolem sebe. 

Od narození tak doma určitě oceníte stabilní Hrazdičku pro miminka “PlanLifestyle”, zahrnující 2 vyměnitelné hračky, které můžete obměňovat dle aktuální úrovně rozvoje miminka. Již od šesti měsíců můžete zrak a sluch miminka stimulovat například díky Barevnému válečku s ukrytou rolničkou, jež se pohybem rozezní, nebo díky Tvarovacímu chrastítku - Triangl ve tvaru pyramidy, které lze volně ohýbat a které při pohybu rovněž vydává zvuky pomocí umístěné kuličky uvnitř chrastítka. V období kolem prvního roku života již děti rády trénují motoriku díky skládacím a vkládacím hračkám. Trpělivost a koordinaci tak otestujte třeba na Stohovacích kroužkách.

Rozvoj dovedností

Chůzi vašich ročních batolat nápaditě podpoříte díky duhovému Tančícímu krokodýlovi, který při pohybu vydává rytmické klapající zvuky. Ty děti zaujmou a pobízí tak nepřímo k dalším krokům. K rozvoji koordinace oko-ruka, obratnosti či budování fyzické síly doporučujeme zatloukací hru Zatloukačka - válečky, kterou děti využijí k nekonečnému tréninku v období kolem prvního roku.

Po práci legraci? Ideálně při objevování tónů díky bubnování na dřevěný Bubínek. Nejen že děti rozvíjí sluchový vjem, ale rovněž posilují jemnou motoriku.

Věděli jste, že PlanToys byla první firma, která uvedla na trh dřevěné hračky do vody? Díky unikátnímu zpracování kaučukového dřeva už není výběr hraček do vody omezen materiálem! Koupelová sadě - mořský život skvěle zabaví půlroční batole, tak i větší předškoláky.

Výjimečné kousky

Máte doma malé pomocníky do kuchyně? V jejich pokojíčku nesmí chybět sada Ovoce a zeleniny, doplněná o praktické prkénko a nožík. Děti tak hravou formou krájí ingredience a nenáročně tak trénují koncentraci spolu s koordinací oko-ruka.

Zábavu a učení v jednom dopřejete dětem již od druhého roku života díky Třídění tvarů a velikostí, kde je cílem setřídit a vložit barevné kostky do dřevěné základny. Tato aktivita se bude hodit i v pozdějším věku při procvičování barev, velikostí a tvarů. Soustředění bude po vašich tříleťákách vyžadovat Kreativní kolíčková tabule, na které děti podporují jemnou motoriku, koordinaci a trpělivost díky vkládání kolíků do připravených vzorů.

Pro pohodlnou práci malých dětí doporučujeme Dětský stolek se židlí v černé barvě, který je prakticky navržen tak, aby se batolata při práci cítila bezpečně a komfortně. Horní deska tohoto multifunkčního stolu je organicky barvená černým pigmentem, díky čemuž je možné použít křídy a vytvářet tak vlastní imaginární svět.

Hračky z reálného života

Společnost PlanToys se může pyšnit dokonale vyladěnými a realistickými sadami z praktického i profesního života. S batolaty již od dvou let věku tak můžete vyzkoušet dřevěnou Sadu “Pečeme chléb”, díky níž si osvojí používání konkrétních nástrojů, podpoří rozvoj jemné motoriky i fantazii při pečení toho nejbáječnějšího chleba široko daleko. Mírně starší děti se kdykoliv mohou stát chirurgy díky Sadě k operování a nenásilně si tak osvojovat lékařské pojmy a části lidského těla. Skvěle se tak mohou připravit na mnohdy obávané lékařské vyšetření.

Trpělivost a koordinaci malých dvouleťáků podpoříte spojováním Ozubených kol & Puzzle, a to v libovolném pořadí, či vzoru. Odměnou vám budou jedinečné pohyby, kterých docílíte otáčením jednotlivých kusů proti sobě. Fascinující pohyby a kombinace barev přinesou dětem Kostky s vodou v základních tvarech a barvách. Skládáním kostek přes sebe, díky logickému uvažování a vizuálnímu vnímání pak vznikají nové, krásné barvy.

Z nápadité a originální nabídky si vybere opravdu každý. Objevte kouzlo a nekonečné možnosti hry s ekologickou značkou PlanToys i vy. Hrajte si smysluplně spolu s vašimi dětmi, vzdělávejte se a užívejte si sami sebe. Společně strávený čas oceníte vy i oni.

Jaké hračky značky PlanToys jsou v oblibě u vás doma? Znali jste tuto značku již dříve?

Nebo si nevíte rady a potřebujete poradit? Jsme tu pro vás na tel. čísle +420 776 499 527 nebo emailu info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
9 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
286 views

Vaříme s dětmi

Nepořádek nejen na kuchyňské lince, ale i v okruhu pěti metrů od ní... Přitom to jde úplně jinak, hravě, zábavně a s myšlenkou, že v tuto chvíli dítěti dopřáváme pracovat na své samostatnosti ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
272 views

Tipy na hračky pro miminka

Jakou hračku dopřát miminku v období do 6 měsíců? Podpořte jeho smysly a psychomotorický vývoj a vybírejte z doporučených pomůcek a hraček pro miminko již od narození ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
998 views

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání