Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Již nějaký ten pátek je u mých dvou synů v oblibě dinosauří svět a všechno s ním spojené. Tím “všechno” myslím doslova všechno - od hraček, přes knihy, omalovánky a tvořící sady, až po oblečení či imaginární kamarády a hry “na jako”, kdy se z dětského pokojíčku ozývají výkřiky napodobující Carnotaura či T-Rexe a burácivé skoky z postele, kdy jeden druhého lapí a následně požírá.

Na klidné dny jsem v podstatě rezignovala, ale i tak se snažím vymýšlet aktivity, které hru alespoň trochu uklidní a zároveň kluky ponechají v jejich oblíbeném tématu. Musím říct, že spoustu rozmanitého využití mají u nás tuby miniaturních replik zvířat od firmy Safari Ltd.. Pozastavím se nad tou pro nás nejzásadnější - tubou dinosaurů.

Přednosti Safari ltd. tub

Nebudu se rozepisovat o této úžasné značce, to se ostatně můžete dočíst v článku o firmě Safari Ltd., avšak přesnost detailů jednotlivých figurek a ekologickou výrobu vyzdvihnout musím. Konkrétně tato tuba obsahuje celkem 12 figurek o velikosti zhruba 4 až 7,5 cm, takže ideální jak na hru, tak i aktivity spojené třeba s jemnou motorikou. Co opravdu oceňuji, jsou názvy dinosaurů vyryté na spodní části jednotlivých figurek, díky čemuž se ze mě stává dokonalá maminka, co všechno ví a všechno zná. A aby chvály nebylo málo, pro rychlý úklid a snadný převoz dinosaurů slouží samotná tuba - perfektní krabička, která zabere minimum místa a drží smečku dinosaurů pěkně pohromadě.

Možnosti hry s figurkami

Základní možností využití těchto krásných figurek je volná hra. Hra, při které kluci napodobují zvuky jednotlivých dinosaurů, berou si je do ruky, třídí si je dle oblíbenosti a staví pro ně výběhy. Já pouze pozoruji a užívám si jejich chuť, zápal do hry a nápady, které se v jejich hlavičkách rodí. 

Vlastně díky dinosaurům kluci začali vnímat rozdíl mezi býložravci a masožravci. Některé dny tedy, s Googlem a encyklopedií v ruce, asistuji a dělíme dinosaury podle těchto skupin, nosíme jim potravu v podobě jiných figurek (ideálně další tuby jakýchkoliv zvířat, stromů a květin), tvoříme napajedlo z lega a bavíme se o tom, proč spolu jednotlivé druhy nemohou být v kontaktu. Tuto aktivitu milují oba, ať už téměř šestiletý Maty, nebo skoro čtyřletý Kubík

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Kreativní činnosti

V poslední době starší ze synů rád kreslí podle předlohy. Vytváří si svůj vlastní dinosauří deník a k tomu mu slouží právě repliky s přesnými detaily, jako jsou čelisti, oči a nebo dlouhé drápy. Figurku má Maty před sebou a kreslí, jak nejlépe umí. S mladším často figurky modelujeme, nebo jim z modelíny vytváříme pelíšky. A co si oba užívají, je osvobozování figurek z ledu. Dinosauři se vejdou například do formiček na muffiny, nebo pohromadě do větší plastové misky zalité vodou. Pozorujeme, co s ledem udělá horká voda a nebo oblíbené figurky vysekáváme ven.

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Třísložkové karty

Super možností na rozšíření slovní zásoby u menších dětí či tréninku písmen a postupného čtení u starších dětí je výroba třísložkových karet. Sepsali jsme pro vás článek, jak s třísložkovými kartami pracovat. Ideální je používat reálné fotografie, avšak s obrázky těchto věrných kopií jsme si hravě vystačili. Kluci přiřazovali figurky k jednotlivým obrázkům a dle zobrazených názvů pod dinosaury doplňovali i jejich názvy. Tato aktivita šla lépe předškolákovi, který se na písmenka více soustředil, ale zahanbit se nenechal ani mladší ze synů.

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři

S tubami od firmy Safari Ltd. se dá vymyslet opravdu mnoho aktivit, při nichž si děti nejen pohrají a užijí zábavu, ale také se vzdělávají a naučí se něco nového. A pestrá nabídka zvířat, postav či předmětů je opravdu top! Za nás doporučuji!

Safari Ltd. tuba s dinosaury obsahuje:

Apatosaurus

Triceratops

Iguanodon

Corythosaurus

Stegosaurus

Ankylosaurus

Tyrannosaurus Rex

Dimetrodon

Velociraptor

Spinosaurus

Diplodocus

Pteranodon

Zaujala vás tuba s dinosaury a chtěli byste o ní vědět více? Neváhejte zavolat na tel.: +420 776 499 527 nebo napsat na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
166 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
418 views

Vaříme s dětmi

Nepořádek nejen na kuchyňské lince, ale i v okruhu pěti metrů od ní... Přitom to jde úplně jinak, hravě, zábavně a s myšlenkou, že v tuto chvíli dítěti dopřáváme pracovat na své samostatnosti ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
352 views

Tipy na hračky pro miminka

Jakou hračku dopřát miminku v období do 6 měsíců? Podpořte jeho smysly a psychomotorický vývoj a vybírejte z doporučených pomůcek a hraček pro miminko již od narození ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1097 views

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání