Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Již nějaký ten pátek je u mých dvou synů v oblibě dinosauří svět a všechno s ním spojené. Tím “všechno” myslím doslova všechno - od hraček, přes knihy, omalovánky a tvořící sady, až po oblečení či imaginární kamarády a hry “na jako”, kdy se z dětského pokojíčku ozývají výkřiky napodobující Carnotaura či T-Rexe a burácivé skoky z postele, kdy jeden druhého lapí a následně požírá.

Na klidné dny jsem v podstatě rezignovala, ale i tak se snažím vymýšlet aktivity, které hru alespoň trochu uklidní a zároveň kluky ponechají v jejich oblíbeném tématu. Musím říct, že spoustu rozmanitého využití mají u nás tuby miniaturních replik zvířat od firmy Safari Ltd.. Pozastavím se nad tou pro nás nejzásadnější - tubou dinosaurů.

Přednosti Safari ltd. tub

Nebudu se rozepisovat o této úžasné značce, to se ostatně můžete dočíst v článku o firmě Safari Ltd., avšak přesnost detailů jednotlivých figurek a ekologickou výrobu vyzdvihnout musím. Konkrétně tato tuba obsahuje celkem 12 figurek o velikosti zhruba 4 až 7,5 cm, takže ideální jak na hru, tak i aktivity spojené třeba s jemnou motorikou. Co opravdu oceňuji, jsou názvy dinosaurů vyryté na spodní části jednotlivých figurek, díky čemuž se ze mě stává dokonalá maminka, co všechno ví a všechno zná. A aby chvály nebylo málo, pro rychlý úklid a snadný převoz dinosaurů slouží samotná tuba - perfektní krabička, která zabere minimum místa a drží smečku dinosaurů pěkně pohromadě.

Možnosti hry s figurkami

Základní možností využití těchto krásných figurek je volná hra. Hra, při které kluci napodobují zvuky jednotlivých dinosaurů, berou si je do ruky, třídí si je dle oblíbenosti a staví pro ně výběhy. Já pouze pozoruji a užívám si jejich chuť, zápal do hry a nápady, které se v jejich hlavičkách rodí. 

Vlastně díky dinosaurům kluci začali vnímat rozdíl mezi býložravci a masožravci. Některé dny tedy, s Googlem a encyklopedií v ruce, asistuji a dělíme dinosaury podle těchto skupin, nosíme jim potravu v podobě jiných figurek (ideálně další tuby jakýchkoliv zvířat, stromů a květin), tvoříme napajedlo z lega a bavíme se o tom, proč spolu jednotlivé druhy nemohou být v kontaktu. Tuto aktivitu milují oba, ať už téměř šestiletý Maty, nebo skoro čtyřletý Kubík

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Kreativní činnosti

V poslední době starší ze synů rád kreslí podle předlohy. Vytváří si svůj vlastní dinosauří deník a k tomu mu slouží právě repliky s přesnými detaily, jako jsou čelisti, oči a nebo dlouhé drápy. Figurku má Maty před sebou a kreslí, jak nejlépe umí. S mladším často figurky modelujeme, nebo jim z modelíny vytváříme pelíšky. A co si oba užívají, je osvobozování figurek z ledu. Dinosauři se vejdou například do formiček na muffiny, nebo pohromadě do větší plastové misky zalité vodou. Pozorujeme, co s ledem udělá horká voda a nebo oblíbené figurky vysekáváme ven.

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři
Třísložkové karty

Super možností na rozšíření slovní zásoby u menších dětí či tréninku písmen a postupného čtení u starších dětí je výroba třísložkových karet. Sepsali jsme pro vás článek, jak s třísložkovými kartami pracovat. Ideální je používat reálné fotografie, avšak s obrázky těchto věrných kopií jsme si hravě vystačili. Kluci přiřazovali figurky k jednotlivým obrázkům a dle zobrazených názvů pod dinosaury doplňovali i jejich názvy. Tato aktivita šla lépe předškolákovi, který se na písmenka více soustředil, ale zahanbit se nenechal ani mladší ze synů.

Recenze Safari Ltd. tuba - Dinosauři

S tubami od firmy Safari Ltd. se dá vymyslet opravdu mnoho aktivit, při nichž si děti nejen pohrají a užijí zábavu, ale také se vzdělávají a naučí se něco nového. A pestrá nabídka zvířat, postav či předmětů je opravdu top! Za nás doporučuji!

Safari Ltd. tuba s dinosaury obsahuje:

Apatosaurus

Triceratops

Iguanodon

Corythosaurus

Stegosaurus

Ankylosaurus

Tyrannosaurus Rex

Dimetrodon

Velociraptor

Spinosaurus

Diplodocus

Pteranodon

Zaujala vás tuba s dinosaury a chtěli byste o ní vědět více? Neváhejte zavolat na tel.: +420 776 499 527 nebo napsat na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
475 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2089 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
513 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1037 views
Produkt přidán do seznamu přání