Plastové hračky ekologicky? To je značka Safari Ltd.

Americká rodinná firma Safari Ltd., jež se již téměř 40 let zabývá produkcí ekologických hraček, se právem řadí mezi přední výrobce autentických, ručně malovaných modelů zvířat a dětských pomůcek do přírody. S úctou k těm, kteří dnes již jednu z nejúspěšnějších firem na světě zakládali, navazují na její tradici, a to s ohledem k současným vědeckým poznatkům tak, aby jejich výrobky byly co nejkvalitnější a nejvěrnější kopií reálného života na naší planetě.

Ochrana životního prostředí a bezpečnost

Hlavní vizí společnosti Safari Ltd. je vyrábět kvalitní hračky, které vydrží po celý život a inspirují budoucí generace k ochraně životního prostředí. Motivovat tak děti k poznávání přírody, jejímu uctívání a ochrany až do dospělosti.

Hračky vyráběné pod značkou Safari Ltd. jsou netoxické, neobsahují škodlivé olovo a další chemikálie. Rodiče se tak u zakoupených hraček nemusí bát ani ftalátů či BPA. Všechny obaly produktů firmy Safari Ltd. jsou buď biologicky rozložitelné, nebo recyklovatelné. Životní prostředí je tak pro firmu opravdu na předním místě a svými činy to dává jasně najevo.

Co stojí za úspěchem této značky?

V současné době obsahuje portfolio firmy Safari Ltd. více než 800 hraček, které mají za cíl vzdělávat děti od miminek, přes batolata, až po předškoláky a děti školou povinné. Nabídka je stále aktualizována podle požadavků zákazníků a objevů nových druhů. Produkty, na něž jsou všichni náležitě pyšní, splňují náročné standardy přesnosti s těmi největšími detaily, které osloví nejen nejnáročnější klientelu - tedy děti, ale rovněž rodiče, pedagogy či sběratele. “Učit se hrou” - o to v Safari Ltd. převážně jde. Výrobky jsou ideální k nápadité hře jak pro jednotlivce, tak i skupiny, a pomáhají tak dětem hrát si kreativně doma i na cestách.

Ručně malované figurky

Nejvýraznějším zástupcem produktů, vedených pod značkou Safari Ltd., jsou samostatné figurky zvířat různých velikostí, navržené tak, aby byly naprosto autentické a svou kvalitou co možná nejvíce odpovídaly skutečnosti. Divoká či domácí zvířata, dinosauři a prehistorická zvířata, draci či mýtická stvoření jsou chloubou, která vyžaduje mnohdy vědeckou přesnost, kreativitu a vynalézavost. V portfoliu tak na vás čekají i výjimečná zvířata, která u konkurence těžko najdete, a ohrožené druhy zvířat naší planety. Žádné dvě autentické figurky nejsou úplně stejné, každá je svým způsobem jedinečná, a to díky ručnímu malování a jemnému lakování jedné po druhé.

Praktické tuby se sadou figurek

Velmi oblíbenou část nabídky tvoří tuby s figurkami v rozměru cca 4 až 7,5 cm zařazených tematicky do sad podle různé specifikace - podle typu, živočišného druhu nebo i výskytu. Detailně se tak můžeme seznámit s mořským světem, hmyzem, pouští či statkem a zároveň si připomenout indiány nebo rytíře, představit dětem vesmír, dopravní prostředky, naučit je květiny, o lidském těle nebo poznávat svět díky významným místům světa.

Tuby figurek lze zároveň využít jako materiál k výuce, a to pomocí různého umísťování figurek na mapu dle jejich výskytu, stejně tak jejich tříděním (např. voda, země, vzduch).

Mini, a nebo maxi figurky?

S rozměry figurek jsou v Safari Ltd. schopni jít ještě dále, a to díky nabídce série Good Luck Minis, která obsahuje malé (cca 2 - 2,5 cm) figurky, ideální nejen pro hru či sběratelství, ale vhodné zároveň pro snadné počítání či k hrám na třídění a řazení. Spolu s dětmi se tak můžete objevit na zahradě, která je domovem spousty krásných živočichů, nebo třeba v divočině u dominantních zvířat planety Země.

Pokud se doma, ve školce a škole či v zájmových skupinách zaobíráte zrovna jedním tématem, pak jsou pro vás ideální tematické balíčky zvířátek. Podívejte se tak například na statek, nebo do lesa za jejich typickými zástupci ve věrném a detailním zpracování. Sady jsou vytvořeny z řady velkých figurek, takže můžete prozkoumat všechny jejich detaily.

Pomůcky pro objevování přírody

Pro malé průzkumníky a objevitele vytvořili v Safari Ltd. samostatnou kolekci s názvem Safariology, která zahrnuje soubor pomůcek do přírody či nástroje pro pozorování života rostlin i živočichů. Díky dalekohledu se světlem a kompasem či teleskopickým dalekohledem se děti stanou nepostradatelnými průvodci nejedné túry a při svých objevech zajisté využijí multifunkčního pomocníka se sedmi důležitými funkcemi, nebo praktickou dózu na brouky pro detailní a citlivé pozorování hmyzu.

Proměna života a fascinující vesmír

Neopomenutelnými zástupci kolekce Safariology jsou rovněž velmi oblíbené životní cykly zvířat i rostlin. Zábavnou formou se tak seznámíte třeba s životním cyklem slepice, a to proměnou od vajíčka, přes líhnoucí se kuřátko, až po dospělého jedince; nebo s růstem zelené fazole od semena, přes klíčení, sazenici až po dospělou rostlinu. Dětem můžete také představit historický vývoj člověka pomocí pěti dokonalých, na sebe navazujících replik.

V Safari Ltd. myslí i na fascinující prostředí vesmíru. Kromě tuby s figurkami z vesmíru nebo praktického pravítka s vyobrazením sluneční soustavy si jednotlivé planety a Slunce můžete prohlédnout díky nádherné sadě sluneční soustavy.

Z nabídky si vybere opravdu každý. Objevte kouzlo a nekonečné možnosti hry s ekologickou značkou Safari Ltd. i vy. Vzdělávejte se a bavte se smysluplně spolu s vašimi dětmi. Společně strávený čas oceníte vy i oni.

Jaké figurky, či sady Safari Ltd. jsou v oblibě u vás doma? Znali jste tuto značku již dříve?

Nebo si nevíte rady a potřebujete poradit? Jsme tu pro vás na tel. čísle +420 776 499 527 nebo emailu info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
35 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
70 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
199 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
440 views

🌍 Oslavte s námi DEN ZEMĚ a nakupujte ekologické hračky PlanToys se slevou - 20 %.💙 Akce platí pouze do konce dubna!

Produkt přidán do seznamu přání