Skrze okna nás ven lákají první sluneční paprsky, tráva nabírá na intenzitě zelené barvy, barevné tulipány a vznešené narcisy jsou v plném rozkvětu a všudypřítomné ptačí švitoření zní od brzkého rána jako krásná hudba. A ta vůně! Vůně přírody, čerstvá, jiná, plná očekávání a nových zážitků. Těšíme se na teplo, jarní barvy, Velikonoce a na dlouhé dny strávené venku. Je to tady, přichází jaro.

Jaro patří mláďátkům

Ať už se s dětmi vydáte na blízkou farmu, do oblíbené zoo a nebo třeba k babičce na venkov, určitě narazíte na čerstvě narozené roztomilé tvorečky, kteří jsou plni sil vést dobrodružný zvířecí život. Nezapomínejme však ani na rostliny. Z jara se vše postupně zbarvuje až oči přecházejí, stromy začínají kvést, květiny volají po přivonění k nim a nám je z té nádhery kolem tak nějak jasněji na duši.

Nalaďte se společně s dětmi na přicházející jaro prostřednictvím aktivit a hraček určených ke vzdělávání a zábavě. Hraček, díky nimž se děti naučí přemýšlet v souvislostech a přiblíží si přírodu zase o kousek víc. Odkrývejte společně jednotlivé vrstvy puzzle a seznamujte se s typickými znaky zahrádky v průběhu čtyř ročních období, jež ukazuje nádherně ilustrované dřevěné Vícevrstvé puzzle - Roční období. Čekají vás celkem čtyři vrstvy a 54 barevných dílků. A víte, jak je to vlastně v případě statného dubu? Skládačka Strom - Vývojové vrstvené puzzle napoví již tříletým dětem, co všechno předchází tomu, než vyroste nádherný košatý strom. Zajímají vás jednotlivé fáze růstu květiny? Pak vám ve vaší sbírce nesmí chybět dřevěná Montessori skládačka Životní cyklus květiny, nebo třeba Montessori proces růstu.

Vývojové puzzle nabízí samozřejmě rovněž procesy růstu živočichů. Velmi oblíbená a krásně zpracovaná je skládačka Puzzle - životní cyklus kuřete, vhodná již pro roční děti, nebo Životní cyklus motýla, jež ukazuje fáze vývoje od malých vajíček až po fascinujícího tvora s barevnými křídly. Již tříleté děti se krásně zabaví a svou slovní zásobu, jemnou motoriku a trpělivost natrénují na skládačce Slepička - vývojové vrstvené puzzle, velmi oblíbené a kvalitní značce Goki. Jak skládačka vypadá a co vše se s ní dá dělat? Přečtěte si recenzi vrstveného puzzle slepičky. Co je to za rybičku s ocáskem, kterou vidíte v nedalekém rybníčku? Přeci pulec, který se promění v zelenou žábu, která se však polibkem v princeznu nepromění. Sestavte si Životní cyklus žáby a své znalosti pak využijte při zkoumání v přírodě.

Na své průzkumnické vycházky ven si s sebou mohou děti vzít třeba některý ze série životních cyklů z dílny předního výrobce autentických, ručně malovaných modelů zvířat, Safari Ltd.. Pokud narazíte na mraveniště, porovnejte vajíčka či larvy s těmi opravdovými. Sada Životní cyklus - Mravenec je pro procházky skvělou volbou, stejně tak jako Životní cyklus - Pavouk, ve kterém naleznou vajíčka, síť s hedvábným vakem a ukrytými vajíčky, malé pavoučky i reálně vypadajícího dospělého pavouka. Všechny figurky jsou vyrobené z bezftalátového plastu. Vzdělávejte se třeba se vývojovými stádii Životního cyklu včely, nebo Životního cyklu motýla a zkoumejte fascinující tvory krásně zblízka.

Využijte jarní období k chvílím strávených v přírodě v kombinaci s pestrým a vzdělávacím hraním. Poznávejte, co vidíte, porovnávejte a povídejte si s dětmi a užívejte si společné chvíle plnými doušky.

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit s konkrétním výběrem pomůcek a hraček? Nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420776499527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
12 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
288 views

Vaříme s dětmi

Nepořádek nejen na kuchyňské lince, ale i v okruhu pěti metrů od ní... Přitom to jde úplně jinak, hravě, zábavně a s myšlenkou, že v tuto chvíli dítěti dopřáváme pracovat na své samostatnosti ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
274 views

Tipy na hračky pro miminka

Jakou hračku dopřát miminku v období do 6 měsíců? Podpořte jeho smysly a psychomotorický vývoj a vybírejte z doporučených pomůcek a hraček pro miminko již od narození ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
999 views

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání