RECENZE - Pěnová puzzle kostra

“Maminko, jak vypadá naše tělo uvnitř? Maminko, proč se dokáže zlomit ruka? A maminko, jak se rodí miminka?” Stále častěji u nás doma padají otázky, vztahující se k fascinujícímu lidskému tělu a jeho zázračným možnostem. S příchodem nejmladšího brášky tyto otázky nabraly zcela jasný směr, týkající se porodu, ale stále ještě nám zbývá dost času na jasnější a pro kluky také velmi zajímavé orgány lidského těla, nebo naše kosti, jejich sílu a velikost. Vše jde ruku v ruce s povídáním si o důležitém a pro kluky oblíbeném pohybu, zdravém stravování a celkově o stylu života nás všech. Je velmi zajímavé a jsem za to nesmírně šťastná, že již v tomto věku je klukům zřejmé, jak o své tělo pečovat a jak se k němu chovat, aby nám dobře sloužilo.

K našemu povídání a hrám samozřejmě využíváme různé knihy o lidském těle, ve kterých si moc rádi prohlížíme zajímavé obrázky a i já mnohdy čerpám nové informace. V dětském pokojíčku již pár let nesmí chybět lékařský kufřík, díky němuž jsme všichni v naší rodině, včetně návštěv, pravidelně monitorováni a léčeni a nebo pomocí magnetků skládáme různé postavy a povídáme si o rozdílech v postavě, či obličeji. Moc rádi kreslíme otisky svých rukou, nohou či celého těla na papír, modelujeme své obličeje a nebo si pouze povídáme o tématech, které kluky aktuálně zajímají. To pak přichází na řadu pomocník Google vyhledávač. 

Na internetu je samozřejmě nepřeberné množství zajímavých aktivit pro děti všech věkových kategorií, část z nich je za poplatek, další s potřebou mnohdy těžko dostupných materiálů a některé mi přijdou nezajímavé a třeba i nudné. Nemám čas na dlouhé hledání a tak jsem ráda, že se často mohu spolehnout na tematické pytlíkovky, vyrobené jinými maminkami, tudíž zcela jistě zajímavé, pro děti vhodné a nenáročné. Protože co si budeme povídat, času na výrobu moc není a s miminkem už vlastně téměř žádný. Hezké pomůcky s tématem lidského těla jsou uloženy v facebookovém albu MontessoriHracky.cz, nebo přímo na stránkách montessorikurz.cz je aktivitám na poznávání lidského těla věnovaný celý jeden článek. Moc se nám líbí nápad na vytvoření kostry z ruliček od toaletního papíru, skládání obličeje z filcu a nebo třeba obkreslování vnitřních orgánů podle šablony. Při kreativních činnostech se všichni společně odreagujeme, uklidníme a jsme rádi, že si můžeme sami vyrobit něco, co nám poté bude nějakou dobu sloužit.

RECENZE - Pěnová puzzle kostra

Nedávno jsem objevila moc zajímavou didaktickou hračku pro děti od 5 let, právě zaměřenou na poznávání fascinujícího lidského těla. Pěnová puzzle kostra v životní velikosti vypadala, že by se klukům mohla líbit a že by naše zábavně vzdělávací odpoledne získala zase jiný rozměr. Jelikož mám britskou značku vzdělávacích a chytrých hraček Learning Resources moc ráda, neváhala jsem a klukům domů hru pořídila.

Nadšení. Tímto jedním slovem by se dal shrnout okamžik objevení hry v dětském pokojíčku. To, že kluci milují puzzle, jsem již zmiňovala v některé z předcházejících recenzí. Není tedy divu, že k jednotlivým částem kostry ihned zaklekli a pustili se do sestavování. Celkem 15 pevných pěnových kousků jde sestavit víceméně intuitivně, ale pro kontrolu a rovněž správné pojmenovávání jednotlivých částí jsou na zadní straně každého dílu zobrazeny anglické názvy. V anglickém jazyce je sepsán i přiložený průvodce, který obsahuje obrázek celé kostry s jednotlivými dílky, i navrhované aktivity pro hru s dětmi. Další podporované jazyky jsou němčina, španělština, francouzština a doplněný český návod.

Kostra od firmy Learning Resources v životní velikosti je pro dítě skvělou pomůckou pro představu poměrů jednotlivých částí.

Dítě může kostru skládat na zemi a učit se základní kosti.

 

Velikost: 122 cm, 15 dílů.

 

Vhodné pro děti od 3 do 7 let.

Šestiletý Maty se čtyřletým Kubou opět zvládli spolupracovat! Komunikovali, ukazovali si jednotlivé dílky a společnými silami dali celou kostru dohromady. Na pěnové kostře v životní velikosti je nádherně vidět to, o čemž jsme si již mnohokrát povídali. Jak jsou kosti křehké, jak vypadá hrudní koš a jak zajímavá je páteř. Kromě vlastního sestavování jsme se pak pustili do aktivit, jež nám nabízí přiložený průvodce. Snažili jsme se správně pojmenovávat jednotlivé kosti, kluci sestavovali kostru na čas a nebo jsem jim říkala názvy kostí a oni na ně ukazovali. Rozebírání a skládání je moc bavilo a vydrželi u této aktivity hodně dlouho.

Pěna, ze které je puzzle vyrobené, je opravdu pevná a dílky do sebe jdou krásně vkládat. Nic se nelámalo, nic neodpadávalo. Jsem ráda, že jsem na tuto didaktickou hračku narazila a že jsme tak objevili zase další možnost zábavného vzdělávání, u kterého se baví jak malý školák, tak i raubíř školkového věku. Myslím, že co nevidět kostru vyzkouší i náš nejmladší, "kosti" totiž skvěle poslouží i jako kousátko na utrápené rostoucí zoubky. 

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit s konkrétním výběrem produktů? Nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420 776 499 527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
9 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
286 views

Vaříme s dětmi

Nepořádek nejen na kuchyňské lince, ale i v okruhu pěti metrů od ní... Přitom to jde úplně jinak, hravě, zábavně a s myšlenkou, že v tuto chvíli dítěti dopřáváme pracovat na své samostatnosti ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
272 views

Tipy na hračky pro miminka

Jakou hračku dopřát miminku v období do 6 měsíců? Podpořte jeho smysly a psychomotorický vývoj a vybírejte z doporučených pomůcek a hraček pro miminko již od narození ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
998 views

🔖Jarní výprodejová akce je tu! Nepropásněte SLEVY AŽ - 50 %🔥

Produkt přidán do seznamu přání