Vzdělávací hračky pro školáky i předškoláky

Historie, zeměpis, biologie… pro mnohé z nás jsou toto "strašáci" ze školních lavic, předměty, na které bylo nutné se naučit spoustu informací a které jsme zase ihned po zkoušení či písemné práci vypustili z hlavy. Byla to zkrátka nuda. Je však více než jasné, že takto by to být nemělo a v dnešní době plné neskutečných příležitostí už rozhodně ne! 

Jak u dětí podpořit chtíč po informacích, zajímání se o vědu, vývoj a vzdělání obecně? Jak malé i ty větší děti naučit, že vzdělávání se a hledání nových možností může být zábava?

Podpořte domácí aktivity vašich ratolestí smysluplnými hračkami a vzdělávacími pomůckami a nechte je nasávat informace, které podnítí jejich touhu po objevech, které je budou bavit a fascinovat. Protože věda není nuda, věda je zábava!

Trh hraček je plný všech možných vzdělávacích sad, domácích pokusů a pomůcek, které děti “zaručeně” zabaví. My jsme pro vás vybrali ty nejkvalitnější z nich, které stojí za to mít doma a nejen s nimi děti zabavit, ale poskytnout jim také přidanou hodnotu ve formě nových znalostí, báječných zážitků, chtíči pokračovat a dozvědět se formou hry další a další fascinující informace, které z hlavy jen tak nevyklepou. Protože přece “škola hrou”. Pojďme společně na to.

Historie - naše planeta před dávnými časy

Je důležité vědět, jak to dříve na světě chodilo, jak naše planeta vypadala a jaký způsobem život fungoval. Ať už se s dětmi dostanete do období dinosaurů a zahrajete si díky sadě Vykopávka a kostra Stegosaurus s pomocí speciálních dětských nástrojů na paleontology, nebo budete zkoumat starověké zkameněliny díky Tubě - Fosílie, nalezněte si také prostor pro povídání a případné dětské otázky. Bez nich se objevuje těžce.

A jak se stal vlastně z opice člověk? Vývoj člověka v pěti fázích si můžete s dětmi prohlédnout na úžasných replikách dokonalé vzdělávací značky Safari Ltd.. Historie však není pouze o pravěku, nebo době kamenné. Nahlédnout pod pokličku novodobé historie, českých vynálezců a jejich objevů doporučujeme ve společnosti vědomostní hry Naši vynálezci.

Biologie - dokonalé a fascinující lidské tělo

Mají vaše děti strach z lékařů? Nebo jsou naopak tímto povoláním nadšení? Dopřejte jim pomůcku v podobě opravdového Stetoskopu, díky kterému uslyší tlukot svého srdce. Srdíčko spolu s dalšími orgány lidského těla si můžete prohlížet díky krásným replikám Tuby - Lidské orgány a použít je i při dalších vzdělávacích aktivitách, k nimž tuby a repliky Safari Ltd. vybízejí.

S malými studenty od 8 let věku doporučujeme zkoumat lidské tělo pomocí Anatomického modelu lidského těla, jehož jednotlivé části můžete odebírat, zkoumat a znovu ukládat na správné místo. Anatomii mohou probírat i menší děti. Již od věku 3 let mohou skládat a opět rozkládat celkem pět vrstev lidského těla, od kostry až po oblečenou holčičku, a to díky dřevěné pomůcce Puzzle Anatomie.

Pokud vaše děti baví kostlivci, máme pro vás jednoho opravdu parádního! Doporučujeme recenzi pěnové puzzle kostry, která díky své velikosti umožňuje dětem snáze poznat jednotlivé kosti v lidském těle.

Biologie - zajímavosti ze světa rostlin a živočichů

Povídáte si s dětmi při procházkách o zvířátkách, která byste mohli potkat? Pak vám nesmí chybět vzdělávací hra Malý zoolog, díky níž již od 3 let věku můžete zkoumat stopy, potravu, nebo obydlí zvířátek z lesa a jeho okolí. Větší děti, zhruba od věku 6 let pak mohou zvířata lépe poznávat díky elektronickým testovacím tabulkám Voltík - Zvířata 1

Víte, co všechno se musí stát, než ze semínka vyroste například fazole? Prozkoumejte Životní cyklus - Zelená fazole a zkuste s dětmi třeba také nějakou vypěstovat. Tvrdili jste někdy, že jsou přírodní vědy nuda? Teď už nebudou! S Řezem rostlinnou buňkou děti zhruba od 9 let věku vše pochopí mnohem lépe a biologie je bude bavit.

Zeměpis - svět plný obrovských možností

Jak vypadá naše planeta mnozí tak nějak tuší. Ale jak je to vlastně uvnitř ní? To prozkoumáte díky Pěnovému modelu země, který rozdělíte na dvě polokoule a můžete tak zkoumat jeho vrstvy. Na odlehčení a poznávání světa využijte třeba Puzzle svět, jež s pomocí 192 dílků mohou sestavovat třeba již čtyřleté děti.

Že se nechcete vydávat do světa, když je v České republice tolik krás k objevování? Máte pravdu, doporučujeme vám Puzzle mapu ČR, které obsahuje nejen 120 dílků k sestavení, ale zároveň 14 kvízových dílků se zajímavostmi z České republiky. A co by to byl zeměpis bez cestování! 4 cestovatelské hry od Lucie Ernestové vás zavedou za objevy, dobrodružstvím a zábavou. A o tom zeměpis přece je.

Vesmír - neskutečná krása a fascinující objevy

Stát se astronautem a podívat se do vesmíru je snem nejednoho dítěte, ba i rodičů. Podívejte se do vesmíru zatím alespoň prostřednictvím Tuby - Vesmír, ve které naleznete krásné, ručně malované repliky vesmírných objektů a lodí. Využije tubu třeba jako doplněk k učení a povídání si o vesmírné galaxii. Jak se planety pohybují po svých orbitách a krouží kolem Slunce si lépe představíte díky krásnému modelu Pohyblivá sluneční soustava. Vyzkoušejte jej s dětmi již od 8 let věku. Naší planetu si můžete prohlédnout rovněž na trojvrstvém výukovém puzzle Země - naše planeta, vyrobeném z březové dýhy. 

Asteroidy, černá díra a nebo ledová kometa vás mohou překvapit v krásné hře Puzzle - Vesmír, kterou si z dílků puzzle můžete sestavit podle sebe a vydat se tak na neskutečné dobrodružství se svým raketoplánem. Tuto hru a další tipy na vesmírné aktivity můžete blíže prozkoumat v recenzi Poznáváme vesmír - DIY aktivity.

Ukažte dětem, že existuje neskutečné množství vzdělání se. Ukažte jim, že je třeba nejdříve daný problém a téma pochopit, a to lze například díky krásným pomůckám, hrám a aktivitám, speciálně určeným pro dané věkové kategorie. Komunikujte s dětmi, vysvětlujte, nechte je se ptát, hledat, objevovat, zajímat se a vnímat svět kolem nás. 

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420 776 499 527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
25 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
58 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
193 views

Tipy na aktivity pro samostatné dítě

Rozlučte se s výmluvami a dejte stopku všem pochybnostem a překážkám. Pojďte do toho s námi právě teď. Vychovejte samostatné a nezávislé dítě. Máme pro vás tipy na aktivity ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
440 views

🌍 Oslavte s námi DEN ZEMĚ a nakupujte ekologické hračky PlanToys se slevou - 20 %.💙 Akce platí pouze do konce dubna!

Produkt přidán do seznamu přání